Vem kan erbjuda det bästa privatlånet under 2016?

Det finns många aktörer och banker som erbjuder privatlån på den svenska marknaden. Många av bankerna har liknande villkor och ofta skiljer det lite när man ska välja vem man ska låna ifrån.

Ett privatlån eller blancolån är ett lite större lån vilket innebär att man kan låna upp till 600 kkr i vanligtvis 12 år eller mindre. Bara i Sverige finns det minst 30 banker som erbjuder privatlån. När man studerar deras villkor och avbetalningsvillkor så märker man ganska fort att det egentligen inte skiljer så mycket. Det är först när man kontaktar företagen och börjar förhandla som skillnaderna kan bli tydliga. Genom att pruta och förhandla kan man få ner räntan och då kan det skilja en hel del mellan bankerna. En bank som har bra villkor från början är Bank Norwegian som erbjuder lån upp 500 000 kr till bra villkor. Hos dem kan man känna sig trygg med att man får ett schyst lån utan strul. Bank Norwegian har drivit bank under ett tag och förmedlat många lån både i Sverige och i Norge. Vill man jämföra dem mot andra banker kan man använda en tjänst som jämför privatlån och sköter förhandlingen år en. Det finns en del företag som kan hjälpa till att se till att man få de bästa tänkbara villkoren på sitt lån. En sån aktör är Lendo som hjälper till att kolla upp olika lån från många banker samtidigt. Då slipper man själv förhandla ner räntan utan de ser till att du får den bästa dealen just nu.

Vi är på Internetlån.nu rekommenderar att kolla upp alla alternativen innan man väljer, både direkt hos olika banker och via en tjänst som förmedlar lån. Det lönar sig att vara noggrann när man letar efter olika lånealternativ och att inte stressa och välja första bästa låneerbjudande som dyker upp. Genom att läsa på och leta upp de bästa bankerna kan man spara pengar under en längre tid. Bara en mindre skillnad i ränta kan bli mycket pengar under 12 år. Helst om man väljer ev avbetalningsplan som innebär att man betalar tillbaka det mest i slutet av lånet. Kolla in vår samman ställning av olika aktörer som erbjuder privatlån. Klicka dig igenom de olika bankerna och läs mer på deras hemsida och skicka in en ansökan till de som du tycker intressantast. Det kostar inget att ansöka och det är först efter som du har fått ett erbjudande som du måste bestämma dig för om vill ha lånet eller ej.