Vi listar bra kreditkort från banker och företag och tipsar om vad man ska tänka på när man ansöker. All bolag har tillstånd att ge ut kreditkort och ge krediter. Ett kreditkort kan underlätta ens vardag och är ett kostnadseffektivt sätt att betala betydligt bättre än att betala med faktura när du näthandlar.

Lista med företag och information om deras kort

Listan innehåller min ränta, min inkomst, olika avgifter, villkor, valutaavgifter, åldersgräns mm.

Är kreditkort bättre än faktura när handlar på nätet?

Definitivt Ja, ett kreditkort ger en kredit under 30-45 dagar medans fakturor normalt är på ca 10 dagar. Du får alla inköp samlade på en faktura en gång i månaden. Många kort har bonus där du får rabatt på inköpen, reseförsäkring och detta ofta utan avgift. Man kan använda kortet överallt och får alla inköp samlade oavsett om det är online eller i butik. Ofta kan man göra alla inköp via ett kort och får då en mycket bra koll på sin ekonomi.

Är det säkert att att handla via kort online?

Ja, nya kort har dubbel säkert där du måste ange en kod hos din bank varje gång du handlar. Betalnings sker krypterat så att ingen kan avlyssna din trafik.

Ett kort gör livet lite smidigare och gör att man slipper bära med sig kontanter. Det gör och större betalningar enklare än med betalkort eftersom man inte behöver ha pengar på sitt lönekonto utan kan göra inköp på t.ex. 30 000 kr och föra över pengar till lönekontot när faktura ska betalas. Det gör att man kan ha pengarna på ett konto med högre ränta istället på lönekontot. Ett kreditkort gör att man i längden sparar pengar istället för betalkort och online fakturor. Det finns inga större nackdelar utan endast fördelar. Den enda nackdelen är om man inte betalar hela beloppet på sin månadsfaktura, att förlänga kredit är dyrt eftersom ränta på det beloppet är hög. Ska man få ut alla fördelar med ett kreditkort ska man alltid betala hela beloppet varje månad.