BlueStep inleder ett samarbete med Mentor Sverige

Under november och december ska 16 anställda på BlueStep besöka fem åttondeklasser på Västerholmsskolan i Skärholmen för att prata om framtidsdrömmar, första jobbet och hur man skriver ett CV.

Under Proffsmentorprogrammet kommer BlueStep även att prata om privatekonomi och hur viktigt det är att ha kunskap om ekonomi när man kliver ut i vuxenlivet. Utöver samarbetet med Västerholmsskolan kommer BlueStep att genomföra ytterligare ett mentorprogram tillsammans med Mentor Sverige. Det programmet går ut på att de anställda på BlueStep är personliga mentorer till ungdomar under 12 månader.

– Vi pratar dagligen med människor som har hamnat snett i sin ekonomi på grund av att de exempelvis köpt saker på avbetalning eller tagit många SMS-lån. Med mentorprogrammet vill vi motverka det genom att utbilda ungdomar i vad det faktiskt innebär för framtiden, säger Saman Rostami, lånespecialist på BlueStep.

– Det är otroligt kul att vi på BlueStep kan bidra till ungdomars utveckling på det här sättet. Engagemanget från personalen på BlueStep har varit stort och vi ser alla fram emot att komma igång med programmet, säger Karin Gustafsson, HR-chef på BlueStep.